Släktforskning

Sven Thörn född 1874 i Sövde

Släktforskning


Släktforskning har på senare år blivit uppmärksammat, inte minst genom TV-program där olika kändisar har fått söka sina rötter. Själv ärvde jag en pärm av min syster på 80-talet med lite blandade uppgifter om mina släktingar men det var först långt senare som jag tog tag i släktforskningen.  I början svårt. Jag visste inte var eller hur jag skulle börja leta. Skam den som ger sig. Med tiden har jag hittat mycket och numera är det lätt att forska eftersom mycket går att hitta via nätet. På gott och ont tycker jag.

Mina anor på mors sida finns en känd speleman från Eslöv, Sven Thörn (bild t.v.) och jordbrukare i den danska myllan. Ett nerslag i Århus arkiv för några år sedan gav ny intressant information om mina danska rötter.Men det finns också kyrkoherdar och riksdagsmän, svensk adel, tyska grevar som går tillbaka till Baltikum på 1200-talet och till och med  en polsk prinsessa!

I nutid finns släktband med Wilhelm Alexander zur Lippe gift med Drottning Beatrix av Nederländerna som är min 15 männing. Avlägset ? Javisst men nån droppe blått blod finns det kanske kvar!

Fars släkt är bördig från Munkarp med anor fast förankrade i Skåne.

Släktforskning är som att resa-det är inte målet utan vägen dit som är spännande!


Fortsätt till Släktforskning med TNG (login krävs).


God fornojelse