På tal om

På tal om ...

Måndag 26 Mars 2018

Hej,

Jag gör ett ”nerslag” som det så modernt kallas i Läppe i Vingåkers kommun. Klockan är 04.20 och dagstidningen har inte kommit än så jag roar mig med tidningen från i fredags. När jag bläddrar i tidningen slår det mig att denna Sörmlandskommun skiljer sig avsevärt från Perstorp där jag kommer ifrån. Visst är bra ”skillnad” och visst är ”dålig” skillnad.

Kommunen har ett rejält överskott i sin budget med 32 miljoner och en buffert avsatt med 77 miljoner och inga skulder har dom! Fantastiskt. Översätt detta till Sveriges budget. Det går inte, men väl Norges. Dom har också en rejäl buffert och 1000-tals miljarder avsatta till sin buffert. Ändå sa Margot Wallström häromdagen att ”Sverige är ett rikt land”. Antingen menade hon sig själv eller så tog hon fel på Norge och Sverige. Sverige har ju skulder som är större än vad staten får in i skatteintäkter på ett helt år. Om vi sparar 5 % av statens utgifter (50 miljarder) så tar det minst 20 år att amortera av vår skuld plus de år det tar att betala räntorna. Det går bra för Sverige om man skall tro den budgetproposition som presenterats. 44 miljarder i överskott 2018/2019. HURRA tänker du. Då kan vi börja amortera på statsskulden. Men icke. Detta överskott skall användas till en massa reformer som alla kostar en massa pengar. Det är ju valår vetja och valfläsk kostar. Det vet alla. Nej, det får bli nästa regering som får spara. Den vi har nu har ju sysslat med att sanera den förra regeringens misstag. Och förmodligen blir nästa regering upptagen med att sanera den nuvarande regeringens misstag.

Kommunen Vingåker är lite snål, det förstår man av överskottet. Ändå tycker politikerna att det var slöseri att skicka en strulande ungdom som inte kom till skolan på internat (läs lyxhotell) i en annan kommun för 12 000 per dag. Jag undrar om inte Grand Hotell i Stockholm blir billigare om man bokar 700 nätter direkt. Skall ringa och fråga. Ett förslag var att avlöna den ena föräldern så att denne skulle se till att ungen gick till skolan och läste sina läxor. Är det inte det en förälder skall göra, utan att få lön för det? Varför inte engagera en pensionär? Hen tar nog uppdraget för 14 000: -/i månaden och Kommunen sparar MILJONER! (Tipset får ni använda gratis-ingen copyright här inte).

Men allt är inte negativt. När jag tog ut mjölk till mitt te (får passa upp så jag inte häller te i datorn som jag gjorde i Januari-den har inte gått att starta sen dess) såg jag på paketen MELLANMJÖLK-DRYCK. Det är bra att man direkt på paketen får reda på att den innehåller en dryck.  Undrar varför ICA skriver dryck på mjölkpaketen? Kan det ha att göra med att man kanske annars tror att den kan användas som drivmedel till bilen? I vart fall renare än den smutsiga dieseln vi nu använder.

Är det nån som tittar på ”Svenska Hollywoodfruar”? Inte jag. Men jag läste i tidningen att Försäkringskassan stämt Gunilla Persson för att hon tagit ut barnbidrag, föräldrapenning och sjukpenning trots att hon inte hade rätt till det. 332 564:- vill dom ha tillbaka plus ränta, advokatkostnader o.s.v. Varför så ogina kan man tycka? Det väl alla att livet i Hollywood är hårt och det är svårt, förutom ett fåtal stjärnor, att få vardagen att gå ihop. Gunilla behöver en ”livesändningsspecialist” som kan hjälpa henne tjäna pengar. Den utbildningen erbjuds våra gymnasister av företaget Xenter. Hoppas nån hinner bli klar innan det är dags för Gunilla att begära ut sin pension som hon som svensk medborgare har rätt att få ut.

Även lilla Vingåker blir utsatt för kriminalitet. En 45-årig man blev åtalad för att ha kört utan körkort och fick 14 dagar fängelse och bilen förverkad. Se där, ett första steg att få bukt med den eskalerande brottslighet som väller över Sverige som lavan vällde över Pompeji. Bravo.                                                                                                                    Jag läser också i tidningen att förtroendet för polisen växer. Inte att undra på.

Vingåkers Kommun är lite sura på Länsstyrelsen. Dom får inte sätta upp övervakningskameror var dom vill. Länsstyrelsen svarar att innan någon får tillstånd går ansökan på remiss till kommunen och dom avrådde?

Under rubriken VÄRLDEN läser jag att Donald Trump har bestämt att de tullar på stål och aluminium som skulle gälla för USA:s import från EU skall ändras så att EU skall undantas. Bravo.

Facebooks kris på grund av den olovliga användningen (läs försäljningen) av data verkar vara över. Kursen på bolagets högre nu än den varit senast i somras. Det är väl inte så underligt. Nu har ju aktieägarna fått reda på hur Facebook tjänar sina pengar.

En artikel handlar om en tränare som erbjuder en kurser i löpträning utan att det krävs förkunskaper. Oklart om det kursdeltagarna eller tränaren som avses.

En annan konsult uttalar sig att det är bra om man andas varje dag.

Tänk vilka epokgörande kunskaper det finns i Sörmland!

På sidan fritt ur hjärtat skriver en insändare att den svenska produktionen av vindelkraft på 16 Terrawattimmar och därmed exporten av 19 Terawattimmar har en gynnsam klimatpåverkan (Var de tre extra terrawattimmarna kommer ifrån får man inte veta) motsvarande det samlade utsläppet från alla personbilar i Sverige under ett år. Det ror jag inte på. Skribenten får ursäkta. JAG tror att det är mycket bättre att förbjuda dieselfordon i samtliga svenska städers citykärnor. Där skall enbart rena elbilar (inga hybrider släpps över bron) och vätgasdrivna bilar tillåtas.

Försökte byta bort min dieselbil mot en vätgasbil på Volvo men det var lite oklart när man kunde leverera. Kanske om 10 år? Nån som harr tips på en tillverkare?

Nu hamnade jag på fredagskrysset så jag slutar här. Nån som vet vem Puhvän på fem bokstäver är?
Kan tipsa om ett jobb som kan vara intressant för någon lite yngre än jag själv. Anställningen startar förmodligen i Oktober 2018 eller något senare.

Arbetsuppgifter: Att prata skit och ljuga (men bara lite). Behöver knappt vara på jobbet. Lön 45.000:-/månad plus olika traktamenten och bostadsförmåner. ANSTÄLLNINGSTID: 4 år

Om du skulle sluta efter minst 3 år och inte har fyllt 65 har du rätt till inkomstgaranti . Garantin uppgår till samma belopp som lönen med avdrag på 65% av den lön du kanse får på ettt nytt jobb. Du är inte förpliktigad att söka ett nytt jobb så det går bra att gå hemma och slå dank i 4 år efter att ha jobbat (pratat skit) i 3 år.

Ansökan måste skickas omgående (det är många sökanden) till info@socialdemokraterna.se .

Löfven ljuger om flyktingpolitiken

(saxat ut Katrineholmskuriren 9 Mars 2018)

Den gällde en påstådd koppling mellan brottslighet och flyktingar i Sverige som Donald Trump gjorde för ett år sedan. Löfven svarade långt och luftigt om ”utmaningar”, Sveriges arbete med dem, minskande arbetslöshet och stärkt svensk ekonomi.


Men det intressanta var inledningen på statsministerns svar. ”Vi ärvde en migrationslagstiftning som inte var en hållbar lagstiftning, vilket innebar att vi 2015 tog emot 163 000 asylsökande”, sa Löfven.


Det är inte första gången som han och hans parti beskriver det så: Att den nuvarande regeringen tog över en asyllag som Socialdemokraterna inte hade något ansvar för men som man ändrade till att bli hållbar.


Under partiledardebatten 11 oktober 2017 gick Stefan Löfven ännu längre: ”Vi har lagt om den flyktingpolitik som var ohållbar och som grundades under den borgerliga regeringen.” Partikansliet skickade ut formuleringen på Twitter.

.